Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΥΚ ΣΤΟΝ ΟΓΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ

Αθήνα, 23/04/2012
Αρ. Πρωτ. 19817

1. Μετά από σχετική συνεννόηση με μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, συνταγές με φάρμακα υψηλού κόστους για ασφαλισμένους του Οίκου Ναύτου και του ΟΓΑ θα εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία μέχρι τις 23-4-2012, χωρίς να απαιτείται η ένδειξη ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ επί της συνταγής.

2. Οι συνταγές που περιέχουν τα ιδιοσκευάσματα υψηλού κόστους που δεν είχαν δεσμευτεί από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ (π.χ. Baraclude, Viread) και με την νέα υπουργική απόφαση χορηγούνται μόνο από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ ή τα νοσοκομεία, εκτελούνται κανονικά από τα φαρμακεία μέχρι τις 23-4-2012, χωρίς να απαιτείται η ένδειξη ΣΤΕΡΕΙΤΑΙ επί της συνταγής.

3. Τα φάρμακα που χορηγούνται μετά από έγκριση επιτροπής θα συνεχίσουν να χορηγούνται μετά από θετική γνωμοδότηση των επιτροπών. Συνεπώς για την χορήγηση των ιδιοσκευασμάτων Forsteo και Preotact εξακολουθούν να απαιτούνται γνωματεύσεις επιτροπών ΕΟΠΥΥ.

4. Από 2-5-2012 οι ασφαλισμένοι του Οίκου Ναύτου θα απευθύνονται, για τα φάρμακα που απαιτούν έγκριση από επιτροπές, στις επιτροπές φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ.

5. Στην περίπτωση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με βάση τη δραστική όπου επιλέγεται από το σύστημα το εμπορικό σκεύασμα δεν υπάρχει δυνατότητα αλλαγής του σκευάσματος από τον φαρμακοποιό. Αυτό αναφέρεται και σε σχετικό δελτίο τύπου του Υπουργείου Υγείας στις 6-4-2012
όπου απαγορευόταν η αλλαγή σκευάσματος από τον φαρμακοποιό. Για τις περιπτώσεις προβλημάτων στην τιμολόγηση των σκευασμάτων με βάση την τιμή αναφοράς έχουμε στείλει ήδη έγγραφο στην ΗΔΙΚΑ για την αντιμετώπιση τους.

6. Η ΗΔΙΚΑ έχει ενημερωθεί με έγγραφο μας για την επικαιροποίηση της αρνητικής λίστας στο σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, οπότε όπως έχετε ενημερωθεί με το έγγραφο μας η αρνητική λίστα εφαρμόζεται από 15-4-2012.

7. Σχετικά με την θετική λίστα αναμένεται η επικαιροποίηση της.

Η προϊσταμένη Διεύθυνσης
Π. Λίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου