Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟ ΥΛΙΚΟ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
Μαρούσι 23/02/2017 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σχετικά με τη νέα διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής των δαπανών για την αποζημίωση Υγειονομικού Υλικού, θεραπευτικών μέσων, σκευασμάτων Ειδικής Διατροφής, μέσω του Μηχανογραφικού Συστήματος του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. e ΔΑΠΥ Παροχών), η διοίκηση του Οργανισμού διευκρινίζει: 
  • Η ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών κάθε μήνα (καθώς και η αποστολή του φυσικού αρχείου) γίνεται μέχρι την 20η του επόμενου (μήνα). Ειδικά για την υποβολή του μηνός Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία παρατείνεται έως και την Τρίτη 7 Μαρτίου 2017. 
  • Η παράταση προθεσμίας κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσαρμογές στο ηλεκτρονικό σύστημα που τέθηκε πρόσφατα σε εφαρμογή. Οι παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας του συστήματος προτάθηκαν από κοινή Ομάδα Εργασίας του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (Π.Φ.Σ) που συγκροτήθηκε για το σκοπό αυτό. 
  • Μη προβλέψιμες καταστάσεις που αναπόφευκτα προκύπτουν σε κάθε νέα διαδικασία, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά ενσωματώνοντας καθημερινά, βελτιώσεις στο ηλεκτρονικό σύστημα. 
Σημειώνεται ότι η νέα προθεσμία αφορά το σύνολο των Παρόχων για τα εξής υλικά: Επιθέματα, Υλικά για μεσογειακή αναιμία, Οστομικά Υλικά, Υλικά Σακχαρώδους Διαβήτη, Υλικά Τραχειοστομίας, Συσκευές σίτισης, Καθετήρες - ουροσυλλέκτες, Συσκευές έγχυσης φαρμάκων, Λοιπά αναλώσιμα και υλικά, Ακουστικά Βαρηκοΐας, Ορθοπεδικά Είδη, Αναπνευστικές συσκευές, Συσκευές Οξυγονοθεραπείας καθώς και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής. 
Σε κάθε περίπτωση, η παράταση της ηλεκτρονικής υποβολής δεν επηρεάζει τη διαδικασία και το χρόνο πληρωμής των παρόχων.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΕΟΠΥΥ: ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΝΕΟ E-DAPY


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθήνα 15/02/2017

Σας ενημερώνουμε, ότι η νέα εφαρμογή eΔΑΠΥ Παροχών, που αφορά υποβολές δαπανών συμβεβλημένων παρόχων και Φαρμακείων, για Υγειονομικό Υλικό, Θεραπευτικά Μέσα και Σκευάσματα Ειδικής Διατροφής, σήμερα έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > eΔΑΠΥ Παροχών). 
Στην ίδια ενότητα έχουν αναρτηθεί και οι αντίστοιχες οδηγίες χρήσης της εφαρμογής.

- Τα Φαρμακεία, θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης στη νέα εφαρμογή, με τους κωδικούς, που ήδη διαθέτουν, από την πιστοποίηση τους, για την εφαρμογή eΔΑΠΥ Διαβητολογικού Υλικού (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > Πιστοποίηση Φαρμακείων). 
Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών, τα Φαρμακεία, θα πραγματοποιούν νέα Εγγραφή στην εφαρμογή Πιστοποίηση Φαρμακείων, δηλώνοντας νέο κωδικό χρήστη, διαφορετικό από τον προηγούμενο. 
Τα νέα Φαρμακεία, τα οποία δεν διέθεταν, μέχρι σήμερα, κωδικούς eΔΑΠΥ, δύνανται να πραγματοποιήσουν Εγγραφή στην εφαρμογή Πιστοποίησης Φαρμακείων (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > Πιστοποίηση Φαρμακείων). 

- Οι λοιποί Πάροχοι, θα έχουν δυνατότητα σύνδεσης στη νέα εφαρμογή, με τους κωδικούς, που ήδη διαθέτουν από την πιστοποίηση τους, για την εφαρμογή eΔΑΠΥ Υλικών (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > Πιστοποίηση Προμηθευτών Υλικών). 
Σε περίπτωση απώλειας των κωδικών, οι Πάροχοι θα πραγματοποιούν «Επανεγγραφή» στην εφαρμογή Πιστοποίηση Προμηθευτών Υλικών, δηλώνοντας νέο κωδικό χρήστη, διαφορετικό από τον προηγούμενο.  

- Οι Πάροχοι, οι οποίοι δεν διέθεταν, μέχρι σήμερα, κωδικούς eΔΑΠΥ και οι νέοι Πάροχοι, δύνανται να πραγματοποιήσουν «Εγγραφή» στην εφαρμογή Πιστοποίηση Προμηθευτών Υλικών (www.eopyy.gov.gr > Εφαρμογές > Πιστοποίηση Προμηθευτών Υλικών), ακολουθώντας της οδηγίες χρήσης της εφαρμογής, για την Παραλαβή και Ενεργοποίηση κλειδαρίθμου. 

Για οποιοδήποτε τεχνικό θέμα, σχετικά με την εφαρμογή και την πιστοποίηση, θα απευθύνεστε στο mail: edapy@eopyy.gov.gr 

Για θέματα διαδικασιών και συμβάσεων, θα απευθύνεστε στις αρμόδιες Διευθύνσεις Φαρμάκου, Παροχών και Συμβάσεων. 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΕΟΠΥΥ